Bewegwijzerde routes

Het voordeel van de GPS toch te gebruiken bij bewegwijzerde routes is dat als je een wegwijzer niet opmerkt of er een verdwenen is je toch de tocht kunt voortzetten. Ook heb je de mogelijkheid de route omgekeerd te rijden.

 
Dijlelandroute (lus van 39 km)
Start en einde: Groot Begijnhof Leuven.
Korte beschrijving: Deze route is bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Dijlelandroute. Voert je langs kleine overwegend verharde wegen langs Bertem, Leefdaal, Loonbeek, St. Agatha Rode, St. Joris Weert, Meerdaalbos en Heverleebos terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download

 
Gemperoute (lus van 31 of 37 km)
Start en einde: Gempemolen in St. Joris Winge.
Korte beschrijving: Deze route is (zuinig) bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Gemperoute. Gaat over bijna uitsluitend verharde wegen. Na een tweetal km splits de route in een 30 en 40 km variant maar nauwelijks verschil in afstand. In Kiezegem gaat het weer gezamelijk via Glabbeek naar Tielt-Winge waar kan gekozen worden voor de kortere 30 km lus naar Solveld. De 40 km variant loopt tot de afrit 23 van de E314 en gaat dan terug naar Solveld waar de tocht gezamelijk verder gaat over Houwaart terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download

 
Hagelandse Heuvelroute (lus van 31 of 41 km)
Start en einde: Dorpskring in Lubbeek
Korte beschrijving: Deze route is bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Hagelandse Heuvelroute. We vertrekken langs de Dorpstraat en via de Heurbeekstraat belanden we langs hoofdzakelijk betonwegjes in Binkom. Verder gaat het langs velden en vele boomgaarden via Attenrode, Glabbeek, Meensel en Kiezegem tot even terug terug in Lubbeek. Wie de 31 km trip koos gaat hier rechtstreeks terug naar het vertrek. Wie 41 km verkiest fietst verder langs Sint Bernard tot bijna in Pellenberg en dan via Malendries terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download

 
Hoevenroute (lus van 30 km)
Start en einde: station van Leuven.
Korte beschrijving: Deze route is bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Hoevenroute. Voert je langs kleine overwegend verharde wegen langs de Abdij van 't Park en Bierbeek tot in Opvelp. Verder gaat het via Neervelp, de wereldbol-watertoren, Lovenjoul en Korbeek-lo terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download

 
Horstroute (lus van 33 km)
Start en einde: Provinciedomein in Kessel-lo.
Korte beschrijving: Deze route is bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Horstroute. Het gaat langs overwegend verharde wegen via Linden en Kortrijk Dutsel naar het Kasteel van Horst in St. Pieters Rode. Vandaar gaat het verder over Nieuwrode, Wezemaal en Holbeek terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download

 
Meandersroute (lus van 27 km)
Start en einde: Natuur- en recreatiedomein Ter Heide aan de Plas van Rotselaar.
Korte beschrijving: Deze route is bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Meanderstroute. Het gaat via hoofdzakelijk verharde maar rustige wegen via Wezemaal en Gelrode naar Aarschot. Vanaf hier volgen we de meanders van de Demer tot bijna in Werchter en zo terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download

 
Combinatie van Meanders- en Horstroute (lus van 53 km)
Start en einde: Natuur- en recreatiedomein Ter Heide aan de Plas van Rotselaar.
Korte beschrijving: Deze route is bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Meanderstroute en Horstroute. We starten met de Meandersroute tot in Wezemaal. Vanaf daar volgen we de Horstroute via Holsbeek, Wilsele, Kessel-lo, Linden, St. Pieters Rode en Nieuwrode tot aan de E314. Vandaar wordt het terug de Meandersroute. Vanaf Aarschot volgen we de meanders van de Demer tot bijna in Werchter en zo terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download

 
Rock Werchterroute (lus van 31 km)
Start en einde: Natuur- en recreatiedomein Ter Heide aan de Plas van Rotselaar.
Korte beschrijving: Deze route is bewegwijzerd met achtkantige plaatjes Rock Werchterroute. We fietsen al dadelijk richting Werchter. Vandaar gaat het verder naar Haacht en zo via Wakkerzeel naar Wijgmaal waar we de Vaart volgen tot in Leuven. Het stukje Vaart tot het station van Leuven en terug werd weggelaten. Het gaat nu verder langs Wilsele, nog een stukje Wijgmaal, Putkapel en Rotselaar terug naar het vertrekpunt.
Kaartje en profiel Download