Bewegwijzerde routes

Het voordeel van de GPS toch te gebruiken bij bewegwijzerde routes is dat als je een wegwijzer niet opmerkt of er een verdwenen is je toch de tocht kunt voortzetten. Ook heb je de mogelijkheid de route omgekeerd te rijden.

 
Bloso MTB parkoers Lubbeek
Start en einde: Sporthal, Gellenberg 14, Lubbeek.

Afstanden: rood: 12 km, groen: 24 km, groen+blauw: 34 km, groen+rood: 37 km, groen+rood+blauw: 46 km

Moeilijkheidsgraad: tamelijk gemakkelijk met toch een venijnige afdaling (groen).

Beschrijving: Op 27 augustus 2011 werd een nieuw Bloso MTB parkoers in Lubbeek geopend. De Dries- en Dalroute staat garant voor 45 km mountainbikeplezier door de groene heuvels van het Hageland. Zowel de mountainbikerecreanten als de pro's zullen in Lubbeek aan hun trekken komen. Van brede paden door de velden tot single tracks in de bossen, in Lubbeek tref je een verassend gevarieerd en bij momenten pittig parkoers aan.

Kaartje en profiel Download

 
GR Holsbeek-Horst-Testelt (41 km)
Start: aftakking op GR128 (Vlaanderen route) in Holsbeek.

Einde: in Testelt waar aangesloten wordt op de GR5.

Moeilijkheidsgraad: op sommige plaatsen moeilijk. Geschikt voor MTB en trekkers.

Beschrijving: dit is een regionale GR wandelroute bewegwijzerd met geel-rood. Het is een verbinding tussen de GR128 (Vlaanderen route) in Holsbeek en de GR512 in Horst en loopt daar verder via Aarschot naar Testelt waar aangesloten wordt op de GR5. Op drie plaatsen werd het parkoers lichtjes aangepast omdat daar fietsers niet toegelaten zijn (natuurgebied).

Vanaf Holsbeek gaat het parkoers over bos- en landwegen langs Hooglinden en Kortrijk-Dutsel tot Horst. Vandaar voert de route ons langs wijngaarden (Wezemaal) en boomgaarden (Gelrode) tot Aarschot. Dan gaat het verder door veld, bos en heide via Rillaar, Langdorp (waar we een tijdje de Demer volgen) en Messelbroek tot Testelt waar aangesloten wordt op de GR5.

Kaartje en profiel Download

 
GR Leuven-Weerde (47 km)
Start: kasteel Arenberg in Leuven-Heverlee (Kantineplein)

Einde: in Weerde waar aangesloten wordt op de GR128 (Vlaanderen route).

Moeilijkheidsgraad: overwegend vlak maar op vele plaatsen tamelijk slijkerig. Geschikt voor MTB en trekkers.

Beschrijving: dit is een regionale GR wandelroute bewegwijzerd met geel-rode strepen. Ze leidt je door Korbeek-Dijle, sluit dan in St Joris Weert (Dode Bemde) aan op de GR512 om in Neerijse terug haar eigen weg te gaan. Via Loonbeek, Bertem, Veltem, Erps-Kwerps, Nederokkerzeel, Berg, Kampenhout en Elewijt belandt je dan in Weerde waar aangesloten wordt op de GR128 (Vlaanderen route).

Kaartje en profiel Download