Leuven-Bossut (lus van 41 of 35 km)

Twee verschillende parcours voor deze bestemming: een lus van 41 km matig moeilijk en een kortere van 35 km maar moeilijker.

Lus van 41 kmLus van 35 km
Start en einde: kasteel Arenberg in Leuven-Heverlee (Kantineplein).

Moeilijkheidsgraad: matig. Ook doenbaar voor zeer sportieve toerfietsers. Voor een groot deel onverharde land- en boswegen.

Beschrijving: We starten met de GR128 wandelroute en volgen die grotendeels langs Park-Heverlee en Korbeek-lo tot aan Bierbeek. Voorbij Bierbeek (Mollendaal) volgen we nog even de GR512 en gaan dan verder langs Mille tot in Tourinnes-la-Grosse waar we inpikken op de GR579. Die voert ons langs Nodebais, Gottechain en Bossut tot in Pécrot. We vervolgen dan over Nethen, St. Joris Weert, Vaalbeek, Oud-Heverlee (Zoet Water) terug naar het vertrekpunt.

Start en einde: Arboretum, Naamsesteenweg, Heverlee (aan de brug onder de E40).

Moeilijkheidsgraag: op sommige plaatsen moeilijk. Geschikt voor MTB en trekkers.

Beschrijving: We gaan eerst even parallel met de E40, dan schuin links Heverleebos in. Opgelet: 1500 meter na vertrek is het links (de gps laat het hier wel eens afweten wegens het dichte lover). Dan gaat het nagenoeg rechtdoor tot in Vaalbeek waar we even het BLOSO parcours volgen dat ons langs de wijgaarden van Chardonnay Meerdael voert. Vervolgens gaan we langs land- en boswegen tot in Nethen. Hier verlaten we Meerdaalbos om door de velden te trekken langs Bossut, Hamme Mille, Tourinnes La Grosse en zo terug via Bierbeek en Haasrode naar Blanden waar we opnieuw Heverleebos induiken naar ons vertrekpunt.

Download beide tracks: Leuven-Bossut.zip.